Amazon: Do or die!

Af Henrik Meng

OK. ”De kommer, de kommer”, lyder det: I min verden har de været her længe: Jeg har købt bøger af dem fra dag 1 – og været stabil kunde siden. Seneste indkøb var en dims, der laver lækre snacks ud af bagekartofler…

De kommer – what’s new?!

Intet – og alt: Intet, på den vis at deres største styrker er kundekendskab (Bigdata i praksis) og hurtige levering. Det er det, vi forbrugere vil ha´!  Lunten er kortere end nogensinde – og vi vil ha´ det, vi vil ha i en fart. Og så er vi “nemme” kunder, fordi vi dybest set elsker, når andre “tænker” sig om på vores vegne. Før var det købmanden, der huskede vores køb, og derfor kunne foreslå varer, der matchede vores behov. I dag er det den sjældne Barista der laver en Americano, når han ser mig i en øjenkrog. Nå ja – og så Amazon, der husker mine køb, kender mine mønstre og præferencer og derfor kan foreslå mig ting, der falder i min smag eller behov, baseret på historik. 

Og alt, fordi er store fra start og leverer i en fart!

Enten/eller? Nej! Vi vil stadig ha´ den personlige og ægte “live” service, hvis den gør noget for os. 

Så vi må vælge at ”lære tilbage” af Amazon og levere den gode og effektive oplevelse “Live”, når kunderne er der. Eller resignere og lade Amazon løbe med det hele!

Valget er frit – og dit!