2+2=4…mindst!

Af Jesper Riege

Jeg kom ind ad døren, sagde “godmorgen” og fik 5 højlydte “Go’ dejlig morgen!” og “Der var han jo!!” tilbage – og så var dagen ligesom i gang!

Den energi, jeg kunne mærke var lidt søvnig, da jeg sad bag rattet i trafikken den morgen, tiltog i styrke ved mødet med mine søde, engagerede kolleger, og jeg indtog nu min plads på holdet og kunne mærke, at den var min, jeg var del af noget værdifuldt. 

Jeg tænker tit på det med teamfølelsen og den energi, vi til sammen tilfører. Hvad styrker den, og hvad gør den svagere?

Det, jeg er nået frem til er, at den gode teamfølelse er som regnestykket 2+2, altså når det gi’r 5. Når vi investerer os både fagligt og personligt i arbejdspladsen, hinanden, opgaverne, og når vi tør “give” os selv lidt mere, end vi plejer, for det store heles skyld.

For mig er det, man kan kalde den sociale energi en vigtig drivkraft og næring i hverdagen.  Jeg ved ikke, om man kan putte teamfølelse og social energi på flaske, men jeg er sikker på, at vi, hvis vi tør tro på det potentiale, der ligger i team frem for individ alene, kan nå rigtig langt. Og alene et højt “Godmorgen, skønne kolleger!” er et lille, men væsentligt bidrag til ikke blot min, men hele holdets energi.

Det står ingen steder, at vi skal, men vi gør det bare. Hvad gør I?