klods om benet

Jeg napper fodlænken

Af Karsten Koch

Debatten på P3 handlede forleden om afsoning af fængselsstraffe med fodlænke i hjemmet – fremfor at sidde i fængslet.

Den debat viste sig at være mere relevant, end jeg havde forudset…

”Det er dokumentfalsk, hvilket straffes med op til 2 års fængsel.” Sådan tordnede den kvindelige billetkontrollør til min kæreste – og fulgte op med: “Jeg inddrager kortet, og du får en bøde! Og din kæreste står til en fængselsstraf!”

Indrømmet! Vi havde ikke tænkt os om, da jeg lånte mit Rejsekort (uden billede) til min kæreste, så fejlen er vores. Men vi havde ikke forudset, at der ud over bøde og frihedsberøvelse også ville være en offentlig ydmygelse i toget. Billetkontrollørens aggressive stemmeføring sørgede nemlig for, at alle i kupeen vendte sig om og kiggede på ”svindleren” – der jo altså havde betalt for rejsen bare med et forkert Rejsekort.

Mens jeg venter på retssagen og juryens dom, sender jeg mentale krammere til den kvindelige billetkontrollør, hendes arbejdsdag må være fyldt med dårlige oplevelser, siden hun har behov for at råbe af og ydmyge gæsterne i toget.

Fremragende service starter altid internt og med trivsel på jobbet. Du finder det du leder efter, så pas på! Måske finder du gæster, der bare ikke havde tænkt sig om!